top of page

Obsidijan

Čakra: Zemeljska zvezda in korenska čakra

Vir: Najdemo ga na vseh kontinentih

Sestava: Obsidian je naravno vulkansko steklo, ki je oblikovano kot ekstruzivna magmatska kamnina. Sestoji pretežno iz SiO2 (silicijev dioksid) - običajno 70 % ali več.

Obsidian je staljena lava, ki se je tako hitro ohladila, da ni imela časa za kristalizacijo. To je kamen brez meja in omejitev, zato deluje izjemno hitro in z veliko močjo. Je velik zaveznik resnice. Zrcalne obsidianove lastnosti so neusmiljene pri razkrivanju napak, šibkosti in blokad. Zagotavlja globoko zdravljenje duše in lahko olajša vračanje v pretekla življenja, da zaceli ranjena čustva ali travme, ki so se prenesle v sedanjost.


Obsidian je močan zaščitni kamen, ki tvori ščit pred negativnim. Oskrbuje ozemljitveni kabel do središča zemlje, ter absorbira negativne energije iz okolja.



Obsidian duhovno vitalizira namen duše. Odpravlja energijske blokade in blaži napetost ter integrira psihološko senco v celoto, da utelesimo duhovno integriteto. Duh zasidra v telo. Mentalno prinaša jasnost v um in odpravlja zmedo in omejevanje prepričanj. Psihološko pomaga vedeti, kdo v resnici smo. Iz oči v oči nas sooči s svojo senčno stranjo in nas uči kako jo integrirati v življenje.


Obsidian razstruplja telo, pomaga pri prebavi in ​​raztapljanju otrdelih arterij, zmanjšuje bolečine pri artritisu, težave sklepov, krče in poškodbe. Lahko ga damo v vodo in si z njim pripravimo eliksir, ki ga pijemo v primeru šoka. Uporablja se lahko za zmanjšanje povečane prostate.


Obstaja veliko različnih obsidianov, ki imajo dodatne lastnosti: črni obsidian, modri obsidian, modro-zeleni obsidian, zeleni obsidian, zlati obsidian, srebrni obsidian, mahagoni obsidian, mavrični obsidian, rdeče črni obsidian, apaška solza, snežni obsidian...


Vir:

Hall. The Crystal Bibble (2003)


 
 

bottom of page